Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاثیر منفی سر و صداهای ناشی از فعالیت‌های انسانی روی برخی از حیوانات بر همگان آشکار است اما یک مطالعه جدید نشان داده سر و صدایی که ما ایجاد می‌کنیم باید به عنوان "آلاینده اصلی جهانی" در نظر گرفته شود.

به گزارش ایسنا، محققان "دانشگاه کوئینز بلفاست" ایرلند در مطالعه جدید خود اعلام کردند که سر و صداها بر بسیاری از گونه‌های دوزیستان، بندپایان، پرندگان، ماهی‌ها، پستانداران، نرم‌تنان و خزندگان تأثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سر و صدای ناشی از فعالیت‌های انسان از وسایل نقلیه و صنعت در مراکز متراکم شهری گرفته تا هواپیماهایی که بر فراز آسمان‌ها پرواز می‌کنند و اقیانوس‌پیماهایی که صدای پروانه‌هایشان در ارتباطات صوتی نهنگ‌ها تداخل ایجاد کرده و ممکن است با خودکشی‌های دسته‌جمعی نهنگ‌ها نیز به دلیل از بین رفتن توانایی مسیریابی‌شان ارتباط داشته باشد، در محیط منتشر می‌شود.

محققان با بررسی چندین مطالعه به این نتیجه رسیده‌اند که اکثر گونه‌ها به سرو صداهای تولید شده توسط انسان‌ها پاسخ می‌دهند و این تاثیرات تنها به چند گونه‌ی حساس به صدا مختص نمی‌شود.

یافته جالب این است که این گونه‌ها در طیف‌های مختلفی از حشرات کوچک گرفته تا پستانداران دریایی بزرگ مانند نهنگ‌ها جا داشته‌اند. این امر موجب شگفتی محققان شده است.

در این مطالعه آمده است که پاسخ یک حیوان به سر و صداهای ناشی از فعالیت‌های انسان لزوماً به طور مستقیم نبوده و نمی‌توان به راحتی آن را مثبت یا منفی عنوان کرد. برای مثال، سر و صدای تولید شده توسط بشر در سیستم‌های مسیریابی صوتی خفاش‌ها که برای یافتن حشراتِ طعمه خود از آن استفاده می‌کنند، تداخل ایجاد کرده و این امر شکار را برای این پستانداران پرنده دشوار می‌سازد. به همین دلیل از سوی دیگر این آلودگی‌های صوتی ممکن است برای حشرات مفید باشد. بدین صورت که این شکارهای بالقوه راحت‌تر می‌توانند از چنگ شکارچیان خود فرار کنند.

محققان هشدار می‌دهند سرو صداهای حاصل از فعالیت‌های بشر به طور کلی یکی از اختلالات جدی در محیط طبیعی محسوب می‌شود.

در مثال فوق خفاش به دلیل این سرو صداها در شکار کردن با مشکل مواجه می‌شد اما در بسیاری از گونه‌ها که خود شکارهای بالقوه محسوب می‌شوند، از صدا برای فرار از چنگ شکارچی استفاده می‌کنند که وجود آلودگی‌های صوتیِ انسانی، آن‌ها را در فرار به موقع با مشکل روبه‌رو می‌کند.

محققان خاطر نشان کرده‌اند که آلودگی صوتی انسانی و واکنش حیوانات به آن، به ویژه هنگام توجه به تلاش‌های حفاظتی باید در چارچوب اکوسیستم در نظر گرفته شود. به گفته محققان سر و صدا باید به عنوان یک شکل جدی تغییر در محیط زیست و آلودگی در نظر گرفته شود، زیرا هم گونه‌های آبزی و هم خشکی‌زی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، تجزیه و تحلیل‌های محققان شواهد کمی که برای نهادهای قانون‌گذاری جهت تنظیم مؤثرتر این استرس‌زای محیطی لازم است، ارائه می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلودگي صوتي آلاینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۵۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لبنان خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای جلوگیری از حمله به رفح شد

وزارت امور خارجه لبنان امروز (سه شنبه) در بیانیه‌ای درباره هر گونه تشدید حملات رژیم صهیونیستی به شهر رفح هشدار داد.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری «العهد»، وزارت امور خارجه لبنان در بیانیه‌ای هشدار داد که هر گونه تشدید حملات رژیم صهیونیستی به رفح منجر به وقوع فاجعه بزرگ انسانی برای بیش از یک میلیون فلسطینی آواره در این منطقه، می‌شود.

در این بیانیه آمده است که هر گونه حمله رژیم صهیونیستی به رفح به اجرای طرح این رژیم برای کوچاندن اجباری فلسطینیان کمک خواهد کرد.

وزارت خارجه لبنان همچنین خواستار اقدام فوری جامعه جهانی و کشورهای تأثیرگذار برای توقف جنایت‌های رژیم صهیونیستی، نقض قانون بین‌المللی بشردوستانه و قطعنامه‌های بین‌االمللی توسط این رژیم و نیز تلاش برای حصول توافق آتش‌بس دائمی در نوار غزه شد.

جنبش حماس دوشنبه شب (دیشب) موافقت خود با پیشنهاد قطر و مصر درباره برقراری آتش‌بس در نوار غزه را اعلام کرد اما با وجود موافقت حماس، کابینه رژیم صهیونیستی حمله زمینی به رفح را تصویب کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی از بامداد امروز (سه شنبه) حملات به مناطق مختلف شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه و نیز یورش زمینی به بخش فلسطینی گذرگاه رفح را آغاز کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جابه‌جایی شرکت کربن ‌به‌ خارج از شهر اهواز تا ۱۴۰۵/ ضرورت بازسازی کارخانه فعلی
  • امروز روز جهانی خَر است!
  • ساخت گونه ای جدید و بسیار خطرناک از ویروس ابولا توسط دانشمندان چینی
  • لبنان خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای جلوگیری از حمله به رفح شد
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • هشدار مدیریت بحران درخصوص بازگشت آلودگی هوا به پایتخت
  • اجرای طرح برخورد با خودرو‌های شوتی در مراغه
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • یک جنگ سرد جدید؟ جنگ جهانی سوم؟ / چگونه می توانیم در این «عصر سردرگمی» حرکت کنیم؟